Мітчелл втратив великий палець правої руки ще в квітні, коли бик притиснув його руку до огорожі. Після інциденту його колеги намагалися врятувати палець, кинувши його в ємність із льодом. Упродовж трьох місяців Митчелл переніс дві операції, які були безрезультатними, - передає ВВС.

Проте цього хірурги знайшли доволі нестандартний вихід: вони переконали молодика, що пересадка великого пальця ноги на руку поверне його долоні втрачену функціональність. Мітчелл спочатку відмовлявся, проте врешті решт погодився, після чого в Сіднейській лікарні його прооперували. Рідкісна операція тривала 8 годин.

«На перший погляд, це божевільна ідея - пацієнти не хочуть, щоб калічили іншу частину їх тіла. Але навіть з чотирма робочими пальцями руки вам не вистачатиме «затискання» для тримання чогось, ваша долоня втратить значну частину своєї функціональності. Багато хто боїться, що без пальця ноги хода та прямоходіння постраждають, але це не так», - розповів хірург Шон Ніклін.

Далі на Мітчелла чекають 12 місяців реабілітації, після чого він планує повернутися до роботи з худобою.

У лікарні наголосили, що пересадка цілого великого пальця - нестандартна практика, але трансплантації його фрагментів уже ввійшли у повсякденність пластичної хірургії.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ