У п'ятницю, 4 грудня, в Австрії розпочали заходи із тестування населення на наявність інфекції COVID-19.

Про це інформують на ресурсі DPA.

Таке рішення уряду спричинило до утворення великих черг у центрах тестування. Зокрема велику кількість бажаючих перевіритися зафіксували у Відні та у західних провінціях Тіроль і Форарльберг, звідки почали масовий скринінг. У найближчі дні перевірятимуть людей і в інших частинах країни.

Канцлер Австрії Себастьян Курц ще наприкінці листопада анонсував добровільне тестування на коронавірус для населення. На його думку, це допоможе заповільнити розповсюдження інфекції. Якщо хоча б кілька мільйонів австрійців пройдуть тестування (населення країни становить 8,9 млн чоловік, - Ред.), то це допоможе виявити та ізолювати зокрема і безсимптомних хворих.

Натомість низка наукових радників уряду заявила міністру охорони здоров'я Рудольфу Аншоберу, що не підтримують таку ініціативу. Вони вважають, що люди з негативними результатами тестів матимуть хибне переконання в тому, що зможуть відсвяткувати Різдво так як минулими роками. Також експерти ставлять під сумнів якість експрес-тестів, які використовує уряд. Натомість радники виступають за те, щоб зосередитися на групах високого ризику і тих, хто контактував із інфікованими.

Нагадаємо, що в Австрії від середини листопада діє жорсткий локдаун, який планують послабити з понеділка, 6 грудня.

В Австрії наразі зафіксовано 297 тис. хворих на коронавірус, померла 3 651 людина, одужали 244 тис. людей.

Читайте більше новин на цю тему за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ