Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Росія може сфабрикувати привід для вторгнення на територію України.

Про це стало відомо з брифінгу Саллівана у Білому Домі.

«Американські спецслужби визначили, що Росія закладає основу для можливості сфабрикувати привід для вторгнення, у тому числі за допомогою диверсійної діяльності та інформаційних операцій, звинувачуючи Україну в підготовці нападу на російські війська на сході України. Ми бачили цей сценарій у 2014 році і вони готують його знову», - сказав радник.

Салліван зазначив, що Сполучені Штати «готові у будь-якому випадку».

Водночас радник Джо Байдена зазначив, що США поки не мають підтверджень того, що Росія зважилася на військову агресію проти України. 

Щодо переговорів із Росією він заявив, що у США все ще вважають, що «шлях дипломатії може працювати».

При цьому, за його словами, США готові до будь-якого результату переговорів з Росією з питань безпеки у Європі.

«Ми готові до будь-яких варіантів. Ми готові добиватися прогресу за столом переговорів. Ми готові робити необхідні та належні кроки для захисту наших союзників, підтримки наших партнерів та жорсткої відповіді на будь-яку неприкриту агресію, яка може статися (щодо України - ред.)», - додав Салліван.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що в Путіна не обговорюватимуть зі США або Північноатлантичним альянсом питання щодо переміщення військових по території Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ