Тіло дівчинки передали в Україну під час обміну. Її впізнали за ДНК і поховали біля батьків в Умані

Про трагічну історію родини Яцюків, мабуть, знає вся Україна. Ще у перший день війни Денис, Ганна, 15-річна донька Аріна та 9-річна Лєра, вирішили виїхати з Києва у безпечніше місце — на дачу в Северинівку Київської області. Проте село у Бучанському районі стало для них пасткою.

Про це пише ObozUa.

3 березня 2022 року батько намагався вивезти сім’ю. Виїжджали двома машинами через Житомирську трасу, де їх і розстріляли російські окупанти. Денис і Ганна загинули, старшу сестру важко поранили у стегно. Менша залишилася неушкоджена. Дівчат забрали росіяни. Лєру висадили у селі Копилів, залишили у літньої жінки. Потім дівчинку передали дідусю і бабусі в Умань.

Старшу сестру рідні розшукували два роки, сподівалися, що вона жива. Проте дива не сталося. Тіло дівчинки передали в Україну під час обміну. Її впізнали вже за ДНК і поховали біля батьків в Умані.

«Ми стільки шукали, а тіло онуки лежало в Мозирі. Там були дані про те, як її звуть. Але нам ніхто нічого не говорив, все приховували. Напевно, вона померла того ж дня, 3 березня. Якби їй одразу надали допомогу, перев’язали ногу, можливо, вона залишилася б живою. Її тіло передали під час обміну, її впізнали за ДНК. Все, більше її немає», — розповідає дідусь Валентин Іванович.

Всі ці майже два роки дідусь та бабуся, дядько та тітка дуже сподівалися, що дівчинка жива. Вони відгукувалися на найменшу інформацію про невідому дитину, вивезену до Білорусі. Але надії зруйнувалися. Всі ці довгі місяці тіло Аріни перебувало у морзі міста Мозир у Білорусі.

ІА "Вголос": НОВИНИ