У Білорусі інтернет-ресурси білоруської служби видання «Радіо Свобода» («Радыё Свабода») визнали «екстремістським формуванням».

Про це повідомляє МВС Білорусі у своєму телеграм-каналі.

«Міністерством внутрішніх справ 23 грудня 2021 року екстремістським формуванням визнано групу громадян, які об'єдналися за допомогою інтернет-ресурсів «Радыё Свобода»», - йдеться у повідомленні відомства.

На початку грудня соцмережі та телеграм-канал білоруської служби «Радыё Свабода» було визнано екстремістськими за рішенням суду Центрального району Мінська.

Також екстремістськими назвали «аналоги» білоруської служби «Радыё Свабода» у соціальних мережах та на YouTube.

Це сталося наступного дня після того, як США розширили санкції щодо білоруських юридичних та фізичних осіб, причетних до репресій та міграційної кризи.

Цього року білоруські суди визнали екстремістськими майже всі великі незалежні ЗМІ.

Зазначимо, що в Білорусі у серпні 2020 року розпочалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка.

Режим застосовує проти демонстрантів жорстокі репресії.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн світу.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що Білорусь масово перекидає мігрантів до кордонів Латвії. Зростання кількості мігрантів на латвійсько-білоруському кордоні свідчить про те, що балтійська країна стала головною ціллю гібридної атаки.

ІА "Вголос": НОВИНИ