Валерій Гудзь з 2014-го пройшов шлях від командира взводу до комбата і командира бригади.

Про це у Facebook повідомив БФ «Повернись живим».

«Вчора, 12 березня, Валерій Федорович Гудзь загинув на Луганщині. Він не мав би там бути, але вирішив воювати: взяв на себе командування підрозділом і, як справжній герой, прийняв бій. Пане полковнику, честь!», - зазначено у повідомленні.

Зазначають, що попри позивний «79», Валерія Гудзя часто називали «Федорович». Полковник Гудзь з 2014-го пройшов шлях від командира взводу до комбата і командира бригади.

«Коли у 2020-му його підвищували/переводили з 24-ї бригади, ми особисто бачили сльози офіцерів. Тому що служити з Федоровичем, просто знати його і бути поруч — було честю», - додають у повідомленні.

Валерій Гудзь був командиром 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила упродовж 2017-2020 років. Після цього став слухачем Національного університету оборони України імені Івана Черняховського.

З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну повернувся у 24-ту бригаду для підсилення.

Герой України, військовий Дмитро Коцюбайло («Да Вінчі»), так згадує свого наставника, з яким вони пліч-о-пліч протистояли ворогу на сході України:

«Честь знати Вас. Честь під Вашим командуванням знищувати ворога. Дякую за дружбу, міцне плече, віру в мене та Ваші настанови. Дякую, що ви завжди були поряд з Добровольцями. Велика втрата для країни. За яку мають лягти тисячі орків. За яку росія має бути знищена», - написав Дмитро у себе на Facebook.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вперше за довгий час озвучив воєнні втрати України.

ІА "Вголос": НОВИНИ