Внаслідок вибуху на дитячому заході в Чернігові, що стався 3 вересня, по медичну допомогу звернулися 15 осіб, з яких 8 дітей.

Станом на 16:19 звернулися по медичну допомогу 15 осіб, з них 8 дітей і 7 дорослих.

«Станом на 16:19 звернулися по медичну допомогу 15 осіб, з них 8 дітей і 7 дорослих. Двоє дітей і двоє дорослих перебувають у лікарнях. Одна дитина у важкому стані», - повідомила в.о. генерального директора дитячої обласної лікарні Тетяна Лебедєва у коментарі Суспільному.

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус в ефірі телемарафону повідомив, що Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом військової прокуратури активно займається встановленням обставин події.

«Ми маємо відповісти на два головних питання: 1) яким чином на мирному заході для дітей з’явились військові і 2) похідне від першого – чому у військових була бойова зброя. Зараз над цим працюють слідчі», – сказав голова ОВА.

Він повідомив, що було звернення громадської організації щодо проведення мирного дитячого заходу з ігровими активностями.


«Жодного повідомлення, що там буде якась виставка військового озброєння або будуть військові, не було. Якби було повідомлення, що там будуть військові, ми би втрутилися в ситуацію, і військові би в таких заходах участі не брали», – пояснив Чаус.

Разом з тим, в.о. генерального директора дитячої обласної лікарні Тетяна Лебедєва повідомила Суспільному, що найбільш постраждалого внаслідок вибуху дворічного хлопчика оперували у суботу майже 7 годин. Стан дитини залишається стабільно важким.

Нагадаємо, вдень 3 вересня в історичній частині Чернігова на заході, що передбачав інтерактив для дітей, спрацював гранатомет, стався вибух. Було відомо про 4 постраждалих дітей.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що всі винні у вибуху в центрі Чернігова будуть покарані й закликав місцеву влади не допустити повторення подібних випадків.

ІА "Вголос": НОВИНИ