За даними української розвідки, «прихована» мобілізація посилюється у московській та ленінградській областях росії. Кураторами мобілізаційних кампаній призначаються безпосередньо керівники відповідних регіонів.

Про це йдеться на сайті ГУР МО України.

Основа мобілізаційних заходів – широка рекламна кампанія, яка включає в себе агітацію на основних телеканалах, радіо, в Інтернеті та друкованих ЗМІ. Чоловікам призовного віку пропонується підписати контракти «добровольців» на строк від 3-х до 12-ти місяців. Основна мотивація – підвищене грошове забезпечення. Кандидатам обіцяють зарплатню у розмірі до 240 000 руб., яка перераховується на спеціальну банківську картку від військкомату. На час навчання і простою – 30 000-45 000 руб", - зазначають в розвідці. 

Додають, контракт підписується після проходження таких обов’язкових процедур, як психологічних тестів, заповнення анкети, а також проходження військово-лікарської комісії (ВЛК). ВЛК проводиться умовно.

«Фактично гребуть всіх охочих, навіть обмежено придатних. Наразі основна частина охочих з Москви та Московської області укладає контракти на базі військової частини 73621 (1 танкова армія) ЗС рф (Одинцово, мікрорайон Баковка, московська обл.)», - повідомляють в ГУР.

Після підписання контракту проводиться підготовка контрактників від 10 днів до місяця. Головну увагу зосереджено на підготовці екіпажів танків Т-72Б3. Надалі новоспечених «контрактників» відправляють в 56-й центр підготовки молодших спеціалістів мотострілецьких військ (в/ч 71717), який перебуває в Ленінградській обл., для проходження поглибленої підготовки.

Зазначимо, що в окупованому росіянами Мелітополі та селищі Мирне Мелітопольського району вночі прогриміли вибухи.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ