Голова комісії парламенту Естонії із закордонних справ Марко Міхкельсон заявив, що не можна йти на поступки росії щодо транзиту до Калінінграда підсанкційних вантажів, адже це дасть Кремлю не той сигнал.

Про це повідомляє ERR.

«Можливо, відбувається щось ще, про що ми не знаємо. Але факт того, що ми збираємося надати пільги щодо санкцій проти Росії в той час, коли РФ нічого не робить, щоб розблокувати Одеський порт і дозволити експорт зерна з України, безперечно посилає Москві неправильний сигнал», – сказав він.

Міхкельсон вважає, що зняття обмежень на транзит було б «певною мірою карою» і для Литви, яка виконує санкції ЄС.

Парламентарій вважає, що Естонія та країни Балтії мають зайняти єдину позицію: немає причин послаблювати санкційну політику чи йти на поступки, щоб умиротворити росію.

«Росія ніколи не реагувала аналогічно на будь-які політичні зусилля Заходу, спрямовані на зниження або ослаблення напруженості, як це було очевидно протягом усього конфлікту. З іншого боку, російські обстріли торгових центрів та житлових районів в Україні, схоже, вказують, що вона (РФ. - Ред.) незацікавлена в реакції міжнародної, і особливо західноєвропейського, спільноти», – підсумував Міхкельсон.

Нагадаємо, найближчими днями Єврокомісія опублікує уточнення з питання перевезень з Росії в Калінінградську область. Москва зможе використовувати транзитний маршрут в ексклав для всіх товарів, але тільки в обмеженій кількості.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ