Інвестори з Німеччини, Гаррі Ремферт і Олександр Кандлен заснували в Херсоні торговий майданчик для українських бджолярів — «Медова біржа».

Про це пише Національний промисловий портал.

Наразі бджолярі вимушені продавати свою продукцію посередникам за заниженою ціною, саме тому німецькі інвестори Гаррі Ремферт та Олександр Кандла, вирішили заснувати інтернет-ресурс, який дозволяє встановити прямий зв’язок між бджолярами й експортерами, та великими гуртовими покупцями.

На сайті «Медова біржа» пасічники можуть розміщувати оголошення про продаж меду, інвентарю та інших продуктів бджільництва. У свою чергу, оголошення бачать всі, хто зареєстрований на цій платформі: інші бджолярі та заготівельники. Ресурс є інтернет-аукціоном, де можуть відбуватися торги. Також сайт допомагає пасічникам формувати гідну і чесну ціну для своєї продукції.

Спостерігати за свої лотом і відстежувати всі дії з ним пасічник може перебуваючи де завгодно. Система відправляє повідомлення про будь-які дії щодо лота. У майбутньому компанія також хоче розвинути освітню платформу — відео-блоги, презентації по тому, як правильно вирощувати бджіл, качати мед і т.й.

Розробники також хочуть щоб українські користувачі платформи бачили оптових заготівельників або оптовиків з Європи. А також, щоб експортер, розміщуючи заявку в системі, міг би комбінувати її з маленьких партій.

ІА "Вголос": НОВИНИ