Служба безпеки України викрила ще одного "високопоставленого" поплічника ворога в результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні.

Про повідомляє пресслужба СБУ.

Спецслужба повідомляє, що зловмисником виявився керівник колишньої філії підконтрольного РФ «международного расчетного банка», який відкривав свої «відділення» в окупованих районах півдня України.

Саме через цю російську «фінустанову» гауляйтер захопленої частини Херсонщини Володимир Сальдо намагався облаштувати в регіоні понад 200 банківських «представництв» країни-агресора.

Таким чином росіяни планували здійснити примусове введення «рубльової зони» на окупованій території регіону і забезпечити додаткові надходження до бюджету РФ, зазначають в СБУ.

Більша частина з отриманих грошей мала йти на фінансування агресивної війни проти України.

Для реалізації проєкту агресор планував використати «досвід» створення розгалуженої мережі російського «расчетного банка» у захоплених районах Донецької та Луганської областей.

Як писав «Вголос», станом на 13.30 5 грудня у більшості областей України оголосили повітряну тривогу через загрозу російських ракет.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ