Про це пише Mirror.co.uk.

Наголошують, що вперше такий феномен помітили у 2015 році поблизу міста Читторгарх у штаті Раджастан. Однак 2017 року те саме почало відбуватися в сусідньому штаті Мадх'я-Прадеш. За словами місцевих фермерів, кількість птахів, які прилітають на поля опійного маку, зростає з кожним роком.

Папуги-наркомани вичікують, доки працівники надріжуть коробочки маку, щоб допомогти їм дозріти. Птахи тихо підлітають до полів, кидаються вниз і відкушують стебло під коробочкою, а потім відлітають зі своєю здобиччю вище і поїдають її. Наївшись, птахи засинають на кілька годин, і деякі з них можуть упасти і стати легкою здобиччю для хижаків.

«Зазвичай папуги галасують, коли збираються у зграю. Однак ці птахи стали настільки розумними, що не видають жодного звуку, коли прилітають на наші поля», – розповів фермер Ратход.

Щоб відлякати залежних папуг від своїх полів, фермери підривають петарди, б'ють у барабани і кидають каміння. Однак усі ці засоби малоефективні в боротьбі з ними.

Також зазначають, що виробництво опійного маку, який вирощують для виготовлення ліків, жорстко контролює влада. Через зниження врожайності фермери вже отримують попередження, адже, незважаючи на нашестя папуг, державі потрібно передати суворо встановлений обсяг урожаю.

ІА "Вголос": НОВИНИ