Сьогодні, 17 жовтня 2021 року, представники ветеранських та правих організацій організували у місті Ірпені Київської області мітинг у зв'язку з нападом на ветерана війни на Донбасі Павла Поліщука, що воював у складі Добровольчого українського корпусу (ДУК), а зараз працює у військовій кав'ярні.

Подробиці події повідомив місцевий сайт Irpen.net.ua.

Співробітники муніципальної варти та Нацполіції оперативно затримали двох нападників - ромів, один з яких, як стверджує видання, є нібито сином наркоторговця.

Підозрюваних відпустили після приїзду ромського барона.

Слідчі дії заплановано на завтра, на понеділок, 18 жовтня.  

Натомість сьогодні, 17 жовтня, побратими потерпілого та небайдужі громадяни, яких зібралося кілька сотень, організували мітинг з вимогою покарання винних, повідомляє сайт espreso.tv.

«Де реакція влади?», «Один за всіх та всі за одного», - скандували вони, зібравшись за адресою проживання одного з підозрюваних.

Акція відбувалась мирно. Поряд чергував посилений наряд поліції.

Мітингарі обмежилися виступами, фаєрами, скандуванням гасел та написами на огорожі.

Під час виступів, серед іншого, пролунала пропозиція звернутися по допомогу до міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та депутатів Верховної Ради, якщо правоохоронці та чиновники на місці не можуть вирішити проблему.

Після цього колона рушила до міської ради Ірпеня, аби передати свої вимоги.

Як повідомляв Вголос, нещодавно особи ромської національності побили військових. Їх змусили вибачатися на колінах, однак роми вирішили помститися.

ІА "Вголос": НОВИНИ