У північно-східному регіоні Іспанії Каталонії – розпал рекордної посухи. Жителів обмежують у використанні води.

Про це повідомляють іноземні ЗМІ, передає «Укрінформ».

«Мешканцям регіону Каталонія, що на північному сході Іспанії, буде заборонено мити свої автівки та наповнювати порожні басейни відповідно до заходів, оголошених сьогодні, щоб пом’якшити найсильнішу посуху в регіоні за всю історію», – йдеться у повідомленні.

Регіональна влада Каталонії оголосила надзвичайний стан через посуху після того, як водосховища в регіоні впали до рівня нижче 16% від нормальної ємності.

Обмежувальні заходи стосуватимуться близько 6 мільйонів людей у 200 селах, селищах та містах регіону, включаючи столицю Барселону, друге за величиною місто Іспанії.

Відповідно до впроваджених обмежень місцева влада хоче, щоб мешканці скоротили споживання води в домашніх умовах на 5% – з 210 літрів до 200 літрів на людину на день.

Фермерам наказано скоротити використання води для сільського господарства до 80%.

Зазначається, що Гуальба – селище з приблизно 1500 мешканцями, розташоване на північ від Барселони, не має питної води з грудня, коли рівень місцевого резервуару впав настільки низько, що вода стала непридатною для пиття та придатною лише для прання одягу та миття посуду.

ІА "Вголос": НОВИНИ