У Мадриді знову відновили заняття в українському Гуртку національно-патріотичного та фізичного виховання «Соколята» ім. Мирослава Мисли.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє голова УПА «Воля», представник ВО «Свобода» в Іспанії Іван Вовк.

«Символічно, що ця важлива подія співпала в часі із четвертою річницею від заснування Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» - військового підрозділу, духовним лідером якого був і залишиться на віки саме він: свободівець, активіст ВГО »Сокіл«, почесний член Українська Патріотична Асоціація »Воля« друг Мирослав Мисла», - йдеться у дописі.

Вже другий рік поспіль, за сприяння директора Українська школа “Наше майбутнє” і НКЦВО МАУП Мадрид Світлани Кметик, заняття з національно-патріотичного та фізичного виховання для української молоді в Мадриді проводяться на базі вищезгаданого ЗУНЗ Міжнародна українська школа у столиці Іспанії.

Українська громада у Мадриді тривалий час підтримує тісні волонтерські стосунки із "карпатськими січовиками". Командир "Карпатської Січі" Олег Куцин є очільником групи почесних членів УПА "Воля" в Україні, до якого належать ветерани московсько-української війни на Донбасі і активні громадсько-політичні діячі із числа українських націоналістів.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ