В Іспанії заарештували 5 людей, зокрема і одного українця, які займалися торгівлею людьми.

Про це повідомили в Європолі, передає «Суспільне».

Постраждалими були 14 жінок, серед них більшість українок.

Зазначається, що підозрювані заманювали українок обіцянками оформити для них візи біженців, фінансову підтримку та роботу.

“Злочинна група, яка діяла з 2020 року, вербувала своїх жертв в Інтернеті, переважно через платформи соціальних мереж, представляючи себе менеджерами кадрового агентства. Постраждалих заманювали пропозиціями роботи хостессами та головними ролями. Підозрювані торговці людьми потім експлуатували жінок, переважно українок, а також громадянок Білорусі, у клубі проституції в Ель-Ехідо (Альмерія), Іспанія”, — йдеться у повідомленні.

Українок проінструктували подати заяву щодо тимчасового захисту у зв'язку з війною Росії проти України. Після цього процесу жертви отримали дозвіл на проживання в Іспанії. Жінкам пообіцяли отримання дозволу на роботу, що супроводжується цим захистом.

Однак їх ошукали підозрювані. Жінки не отримали жодного трудового договору, натомість їх змусили займатися проституцією.

За даними правоохоронців, злочинна група отримала величезні незаконні доходи шляхом експлуатації великої кількості жінок.

ІА "Вголос": НОВИНИ