Фінансова поліція Італії затримала та арештувала велику та розкішну яхту «Шехерезада». Відомо, вона є однією із найдорожчих яхт у світі.

Вартість яхти становить понад 700 мільйонів доларів.

Про це у фейсбук повідомила відома українська юристка, колишня держуповноважена Антимонопольного комітету України Агія Загребельська.

Відомо, що «Шехерезаду» пов’язують із російським диктатором володимиром путіном. Імовірно, вона належить саме йому.

Фінансова поліція Італія ще не повідомила, хто ж її реальний власник, а першими прізвище кінцевого власника має назвати Рада Європи.

За словами Загребельської, «Шехеразада» намагалася покинути порт північного узбережжя Тоскани… Капітан яхти – британець роздавав інтерв’ю, в яких стверджував, що все «згідно з та відповідно до», а яхта не належить жодному підсанкційному суб’єкту.

«Члени екіпажу, перелік яких змогли дістати журналісти, просто відмовлялися спілкуватися або говорили, що вже десятки років не виходили в море. І лише один, під загрозою покарання за порушення умов договору про нерозголошення, сказав, що екіпаж між собою називав «Шехеразаду» яхтою Путіна. Останні два роки яхта кожне літо вирушала в Сочі. І сам Путін любить яхти… – це слабкість м’ясника до західної розкоші, яку нездатна створити росія… Вже ніхто нікуди не пливе, яхта заарештована», – повідомила вона.

Варто зазначити, що в яхти є два вертолітних майданчики, басейн та танспол.

"Тим більше, що американські чиновники, хоча й не офіційно, але вже сказали, що удар нанесений саме по путіну і «Шехеразада» належала йому», – зауважила Агія Загребельська.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ