Інститут Паскаля та Університет Федеріко II виявили ще один штам Covid-19, який ніколи раніше не ідентифікувався в Італії.

Про це інформує Corriere della Sera.

В регіоні Кампанія виявлено новий штам Ковіду – B.1.525. Вважається, що він походить із Нігерії. Раніше він вже був ідентифікований в інших країнах: Великобританії, Данії та США. Цей штам був виявлений у спеціаліста, який повернувся з поїздки до Африки.

Раніше він був виявлений в ста випадках у деяких європейських та африканських країнах, а також у США.

Виявлений різновид коронавірусу має подібність із британським варіантом і мутацією, «найгіршою» - E484K, також присутньою в бразильському та південноафриканському штамах, які послаблюють ефективність вакцин.

Характеристики цього штаму поки невідомі, але за аналогією з британським варіантом він може бути більш заразним і, можливо, більш смертоносним.

Ці мутації – це те, з чим доводиться мати справу і над чим фармацевтичні компанії вже працюють. Здається, що вірус у різних регіонах (навіть віддалених) часто розвиває однакові мутації щодо «спайку», ніби вони є ключем для «введення хвороби».

Як вважають експерти, стратегія боротьби з коронавірусом полягає в тому, щоб зупинити циркуляцію вірусу за допомогою щеплень, але діяти потрібно швидко до того, як SARS-CoV-2 вийде з-під контролю.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ