Як повідомляє «Радіо Свобода», про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив речник МВС Артем Шевченко.

«Ігоря Маркова, колишнього народного депутата, затримано в Італії, у місті Сан-Ремо, на вимогу українського бюро Інтерполу», – написав Шевченко.

 

@Artem_Shewa: Ігор Марков, екс-нардеп, затриманий в Італії у місті Сан-Ремо на вимогу українського бюро Інтерполу. ГПУ готує екстрадицію.

Posted by Artem Shevchenko on 12 августа 2015 г.

За даними Шевченка, Генпрокуратура готує екстрадицію. 

Нагадаємо, у жовтні 2013 року лідера проросійської партії «Родіна», колишнього народного депутата Ігоря Маркіна затримали в Одесі і звинуватили в хуліганських діях. Ідеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної держадміністрації відбувалися пікети проти встановлення в місті пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ. Маркова підозрювали в організації побиття учасників акції, а також безпосередньо у самому побитті громадян, повідомляли в МВС.

У 2013 році Вищий адміністративний суд позбавив Ігоря Маркова мандата, погодившись з аргументами позивачів, що результати виборів в одномандатному окрузі №133 в Одесі, де його було обрано, неможливо встановити.

Сам Марков стверджував тоді, що це політична помста владної на той час Партії регіонів за те, що він далі займає проросійську позицію, яка розбігалася з офіційним курсом влади України на євроінтеграцію.

У лютому 2014 року в Одесі Приморський районний суд звільнив з-під варти Маркова. Нещодавно в Москві він з колишнім українським прем’єром Миколою Азаровим оголошував про створення «комітету порятунку України».

ІА "Вголос": НОВИНИ