Очільник італійського Міноборони Гвідо Крозетто висловився, що для зупинення війни необхідно спробувати посадити Україну і РФ за стіл переговорів. Мовляв, посередником у перемовинах може виступити Китай.

Таку думку Крозетто висловив в інтерв'ю La Stampa.

За словами міністра оборони Італії, в контексті війни в Україні рухається двома основними напрямками.

«Перший - це допомога. Ми повинні гарантувати Україні право захищатися. Але існує постійне і щоденне зобов’язання намагатися побудувати стіл для миру. Зараз єдине, що ми можемо зробити - це не закінчити війну, а зупинити конфлікт і спробувати посадити за один стіл двох співрозмовників, які не розмовляють один з одним і не мають нічого спільного», - вважає Крозетто.

На його думку, для встановлення миру «потрібен інший співрозмовник». Адже, за словами Крозетто, у Європі немає пожежника, який би міг «підлити воду у вогонь»: «Нам потрібні пожежники у світі, в якому ООН, яка має виконувати цю функцію, втратила її».

Одним з посередників у діалозі Києва то Москви може бути Пекін, зауважив очільник Міноборони Італії.

«Чи може це бути Китай? Він має бути співрозмовником за мирним столом. Це одне з питань, яке ми повинні поставити собі в Італії та в Європі», - пояснив Крозетто.

Також він зауважив, що для російського президента-диктатора Володимира Путіна людський ресурс і час не мають жодного значення у розв'язаній в Україні війні. 

«Путін живе в умовах, коли мертві 100 000 чи 300 000 і час у 1-3 роки не є проблемою. Для Заходу актуальним фактором є час, жертви та громадська думка. Стикаються два абсолютно різні світи», - акцентував італійський міністр.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ