У вівторок, 21 червня, біля залізничного вокзалу в Івано-Франківську на лавочці помер паралізований чоловік. Відомо, що він пролежав там кілька днів і ніхто не допоміг йому.

Сумну новину повідомив священник Володимир Войтович.

Він знайшов чоловіка на лавочці в понеділок, 20 червня. Войтович одразу почав шукати медичний заклад, куди можна було його госпіталізувати.

«Наскільки вражає людська байдужість. Сьогодні я побачив цього чоловіка, який лежав і на ньому вже сиділи мухи. Це вокзал. Тут щодня проходить купу людей. Він вже місяць, бідолаха, тут лежить. Він паралізований, не може ходити. Його ніхто не приймає», - сказав він.

Лікарню для чоловіка вдалось знайти, проте було запізно. Він помер на наступний день.

«На превеликий жаль, ми не встигли допомогти. Дякую всім хто відгукнувся!!! Ми знайшли і медзаклад, який його б прийняв на обстеження і хоспіс… Йдучи сьогодні по дорозі на вокзал для перевезення чоловіка, я дізналась від отця Володимира, що він помер! Мені дуже сумно і гірко, що ми не встигли, що людина так і померла на лавці, не дочекавшись допомоги. Попри нього проходили сотні людей кожного дня, але всім було байдуже. Людина померла не внаслідок воєнних дій, а внаслідок байдужості цивілізованого світу. В мене бракує слів!» – написала Наталія Палійчук.

Вголос раніше писав, що у Львові на чоловіка впало риштування з будинку.

ІА "Вголос": НОВИНИ