Зокрема, у місті підсвітять будинок №1 на вулиці Грушевського (віл кінотеатру Люм’єр до обласної дитячої бібліотеки); будинок №2 на вулиці Галицькій (Івано-Франківський національний медичний університет); будинок №16 на вулиці Січових Стрільців; будинки № 3, 5, 8, 10, 12 на площі Ринок;  Архікатедральний і Митрополичий Собор Воскресіння Христового; Івано-Франківську Ратушу; Вірменський костел Непорочного Зачаття Найсвятішої Діви Марії.

Як зазначив директор КП «Івано-Франківськміськсвітло» Віктор Синишин, на часі виготовлення проектно-кошторисної документації за титульним списком. Роботи з освітлення планують розпочати з найбільш знакових для міста будівель – Собору Воскресіння Христового чи Ратуші. Що стосується останньої, то тут демонтують попередню ілюмінацію, яка вже застаріла і не витримує сучасних стандартів енергозбереження. На фасаді Ратуші хочуть встановити справді унікальну ілюмінацію, яка б підкреслила красу головної будівлі міста.

Нагадаємо, що ідею щодо освітлення пам’яток архітектури ініціював міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Почали втілювати проект минулого року. За цей час освітили фасади шести пам’яток архітектури. І роботи продовжують цього року. Крім того, у межах програми відновлення архітектурної спадщини, яку реалізує департамент архітектури та містобудування, у проекти реконструкції деяких з об’єктів також можливо додадуть освітлення фасадів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ