У четвер, 23 травня, в Івано-Франківську, на вул. Шухевичів, урочисто відкрили пам’ятник Герою України, Головнокомандувачу УПА Романові Шухевичу.

Про це пише «Місто».

 

Урочистості розпочали з гімну України та покладання квітів.

Відкрити пам`ятник запросили мера міста Руслана Марцінківа, лідера ВО «Свобода» Олега Тягнибока, голову Всеукраїнського братства ОУН-УПА Богдана Боровича і архітектора пам’ятника Ігора Семенюка.

Олег Тягнибок зазначив: «Сьогодні промосковські реваншисти вже погрожують переписати нашу історію і спаплюжити наших Героїв. Ми ж ніколи не дамо спаплюжити наших Героїв та національну пам’ять, а завжди будемо пам’ятати і шанувати їх. Тому в Парламенті має бути «Свобода», щоб не допустити цього. Ми це зробимо! Є Свобода - буде Україна!»

Натомість  мер міста зазначив: «Відкриття пам`ятника – це знак всій Україні, що Івано-Франківськ, Західна Україна є націоналістичною і патріотичною». Та додав: «Ми повинні виховати таке покоління нових патріотів, яке докорінно змінить нашу державу".

«Ми всього лиш хочемо, щоб наші діти були господарями на своїй землі. Тому важливо пам‘ятати таких героїв як Шухевич», – при цьому заявив Богдан Борович, голова братства ОУН УПА .

Під час урочистостей вручили і нагороди родичам бійців, які загинули в АТО, а також поліцейським та солдатам, які зараз боронять кордони України.

Як писав «Вголос», У День Героїв у Хмельницькому відкрили пам’ятну дошку Романові Шухевичу (фото).

ІА "Вголос": НОВИНИ