Міський голова, голова міської організації ВО «Свобода» Руслан Марцінків наголосив, що централізовані котельні ‒ це пережиток минулого, від якого варто поступово відходити.

«На сьогоднішній день все більше споживачів мають намір відмовитись від послуг централізованого теплопостачання. Серед основних причин не належна якість надання послуг, відсутність вибору джерела, надмірно високі ціни на комунальні послуги, і головне – неможливості регулювання та контролю температури повітря у житлових приміщеннях, відповідно до погодних умов. Тому надходить дуже багато звернень від мешканців міста до керівництва та Івано-Франківської міської ради з проханням втрутитись та дозволити відключення від мереж централізованого теплопостачання окремими квартирами в незалежності від волі інших власників квартир», - зазначив міський голова.

Проте, за словами Руслана Марцінківа, в органів місцевого самоврядування не передбачені повноваження для надання таких дозволів. Таким чином фракція націоналістів у міській раді звернулася до центральної влади з проханням врегулювати питання надання дозволів на відключення від центрального опалення.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ