В ході "часткової мобілізації" в російській Казані відбувається формування та комплектування трьох мотострілецьких та двох артилерійських полків.

Про це йдеться в оперативній інформації Генерального штабу Збройних сил України щодо російського вторгнення станом на 18:00.

В Російській Федерації тривають заходи так званої «часткової мобілізації». За наявною інформацією, Казанський центр комплектування проводить формування та комплектування трьох мотострілецьких та двох артилерійських полків на фондах Казанського вищого танкового командного училища", - сказано у повідомленні.

Також у Генштабі зазначають, що Росія продовжує залучати до бойових дій приватні військові компанії, укомплектовані засудженими за кримінальні злочини.

Не зважаючи на заходи мобілізації, що тривають, російська сторона не припиняє практику застосування на території України приватних військових компаній, укомплектованих особами, завербованими в місцях позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Також сказано, що на тимчасово окупованій території Луганської області, у так званих «центрах підготовки», триває навчання «зеків» для подальшого направлення їх на лінію зіткнення.

Нагадаємо, українські морські піхотинці метр за метром звільняють територію України, впевнено просуваючись у бік Чорного моря.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ