26-річний Микола Балабатько з курортного містечка Кирилівка (Запорізька область) у ніч з 5 на 6 листопада 2021 року помер від удару ножем у серце.

Про це повідомляє Еспресо.

За словами Олега, батька Миколи, нападником був п'яний виходець із Луганська, якому не сподобалося, що його син говорив українською. Тож він покликав хлопця на вулицю, щоб розв'язати питання силою. На вулиці ж зловмисник завдав прямий удар ножем у серце.

Як стало відомо, Микола — чемпіон з джиу-джитсу, тому він погодився, бо був упевнений у своїх силах. Поліцейський, який прибув на місце трагедії, намагався реанімувати хлопця, проте марно.

Як повідомляється, Микола був єдиним сином відомого підприємця, радника президента з питань рекреації та туризму, власника готелю «Перлина прибою» у Кирилівці Олега Балабатька.

У поліції Запорізької області поки нічого не повідомляли про цей інцидент.

Нагадаємо, це не перший випадок жорстокості через спілкування українською мовою. У Краматорську чоловік жорстоко побив жінку, бо та розмовляла телефоном українською мовою.

Також, 8 грудня 2019 року у Бахмуті вбили активіста Артема Мірошниченка. Як відомо, п'яний підліток його по-звірячому забив до смерті за спілкування українською мовою.

ІА "Вголос": НОВИНИ