Він купив диск з декількома серіями серіалу й отримав довічне ув’язнення, а шестеро інших, які дивилися шоу, були засуджені до п’яти років каторжних робіт. Вчителям та адміністраторам школи загрожує вигнання працювати у віддалених шахтах.

Як повідомляє Radio Free Azia, минулого тижня копії насильницької драми прибули до відлюдної країни, попри всі зусилля влади не допускати іноземних ЗМІ. Вони почали поширюватися серед людей на флешках і SD-картах.

Джерела стверджують, що антиутопічний світ шоу, в якому маргіналізовані люди протистоять один одному в традиційних дитячих іграх за величезні грошові призи, а гравці, які програли, знищуються — резонує з північнокорейцями, які займають ризиковані професії та нестабільні позиції.

«Все почалося минулого тижня, коли старшокласник таємно купив USB-накопичувач із південнокорейською драмою «Гра в кальмара» і переглянув її разом із одним зі своїх найкращих друзів у класі», — повідомило джерело в правоохоронних органах провінції Північний Хамгьонг.

За словами видання, арешт семи учнів став першим випадком, коли уряд застосовує нещодавно прийнятий закон про «ліквідацію реакційної думки та культури» у справі про неповнолітніх.

«Мешканці охоплені тривогою, оскільки сімох будуть нещадно допитувати, доки влада не з’ясує, як ця драма була контрабандою, коли кордон був закритий через пандемію коронавірусу», – повідомило джерело.

Також повідомляється, що Північна Корея засудила до смертної кари чоловіка, який контрабандою провів і продав копії серіалу «Гра в кальмара». Джерела повідомили, що його вирок буде приведений у виконання шляхом розстрілу.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ