Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що російська окупаційна влада готує населення Криму до війни проти України.

Про це Парубій заявив під час виступу на 140-й Асамблеї міжпарламентського союзу, повідомляє «Укрінформ».

«Дітей громадян України на незаконно окупованій території насильно індоктринують, перетворюючи на прихильників російської імперської ідеї. Росія у порушення міжнародного гуманітарного права цілеспрямовано готує українських громадян, що проживають в Криму, до служби в російській армії та до війни проти України. Українці мають вбивати українців - це план Путіна», - сказав Парубій.

Спікер Верховної Ради також згадав трагедію, яка трапилася в Керчі 17 жовтня 2018 року, коли 18-річний студент місцевого коледжу Владислав Росляков підірвав бомбу т астріляв з помпової рушниці, вбивши при цьому 20 дітей та ще 50 ранивши.

За словами спікера, Росляков був учасником «військово-патріотичних» тренувань, де його і навчили готувати вибухівку та стріляти.

Водночас Парубій висловив упевненість у тому, що цієї трагедії б не сталося, «якби Крим не захопила Росія, а в дітей не формували бажання війни і насильства».

Додамо, що етнічна українка Матвієнко зробила цинічну заяву про анексію Криму.

ІА "Вголос": НОВИНИ