Російські журналісти дізналися імена й прізвища ще двох найманців ПВК «Вагнера», загиблих в охопленій громадянською війною Лівії.

Один із загиблих – єкатеринбурзький журналіст, колишній прессекретар місцевої служби порятунку, 55-річний Євген (Жаксибай) Ілюбаєв, повідомляє Znak.com.

За словами людини, яка близько знала Ілюбаєва, найманець кілька років неодноразово виїжджав у зони збройних конфліктів в Сирії та Лівії. Близько року тому отримав медаль "За відвагу" – такі нагороди давали родичам бійців ПВК "Вагнер", загиблих в Сирії.

Похорон Ілюбаєва відбувся минулого тижня на його батьківщині в селищі Новоорськ Оренбурзької області.

Крім того, в Лівії загинув 27-річний Гліб Звєрєв з Йошкар-Оли, повідомляє Conflict Intelligence Team.

Про смерть росіянина 11 жовтня почали публікувати групи, які пов'язані з терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР": Звєрєв раніше воював на Донбасі у складі "козачої" банди. В цих же групах повідомили про загибель ще двох найманців, про яких ЗМІ писали раніше – Артема Нев'янцева і Гната Боричева.

Судячи з коментарів знайомих до постів, Гліб Звєрєв воював за бойовиків на Донбасі з Нев'янцевим, а загинули вони в один день у Лівії.

Журналісти знайшли фотографію могили Гліба Звєрєва, на якій датою смерті значиться 12 вересня цього року. Однак похорон найманця відбувся через місяць після ймовірної дати загибелі — 13 жовтня.

В Лівії загинули від 10 до 35 найманців російської приватної військової компанії "Вагнер", які воюють на боці бунтівного генерала Халіфи Хафтара. Перші повідомлення про загибель росіян з'явилися в арабомовних акаунтах у Twitter, потім схожу інформацію з посиланням на лівійські урядові сили опублікував канал "Аль-Джазіра", а також Bloomberg. Цю інформацію виданню "Медуза" підтвердили чотири найманці, особа з керівництва "Союзу добровольців Донбасу", пов'язаний з ринком ПВК ветеран ФСБ і близька до керівництва "Вагнера" людина.

ІА "Вголос": НОВИНИ