Марсохід Curiosity передав на Землю надзвичайно якісні зображення зі схилу гори Шарп, де цей робот зараз проводить дослідження.

Як повідомили в NASA, команда місії опрацювала отримані знімки й в результаті отримала панораму, яка нагадує поштову листівку.

Фото були зроблені за допомогою кольорового приладу Mastcam, який має набагато більшу роздільну здатність, ніж навігаційні камери.

Члени групи об'єднали дві версії зображень, зроблені у різний час доби, коли контрастні умови освітлення виявляють різні деталі ландшафту. Команда місії також додала сині, помаранчеві та зелені відтінки.

Гора Шарп розташована всередині кратера Гейл, який має діаметр 154 кілометри та утворився після давнього метеоритного удару. Далекий край кратера досягає висоти 2,3 кілометра — його видно на горизонті, приблизно за 30-40 кілометрів від Curiosity.

У центрі зображення – вид із гори Шарп, яка підноситься над поверхнею Марса на 5 кілометрів. На неї Curiosity підійматися ще з 2014 року. 

Нагадаємо, сьогодні американське космічне агентство NASA запустило космічний апарат, який має на меті змінити траєкторію руху астероїда. Вартість місії становить близько 330 мільйонів доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ