Другий тур виборів нового президента Нігерії завершився трагедією: семеро членів виборчої комісії загинули після того, як їх транспортний засіб потрапив на міну.

Другий тур виборів відбувся в неділю, це був перший демократичний перехід влади Нігерії за часи незалежності від Франції більше шести десятиліть тому, пише DW.

Щонайменше семеро людей загинули після того, як автомобіль виборчої комісії Нігерії, здійснив наїзд на міну.

Вибух стався в сільській комуні Даргол в регіоні Тіллабері, приблизно в 100 кілометрах від Ніамея, в так званому трикордонному регіоні, де сходяться Нігерія, Малі та Буркіна-Фасо.

Ще щонайменше троє людей серйозно поранені.

Вибори були призначені після того, як президент Махамаду Іссуфу оголосив, що добровільно іде з посади після двох п'ятирічних термінів.

У другий тур вийшов Мохамед Базум, права рука Іссуфу, який набрав 39,3% голосів у першому турі та

Махамане Усмана, який був обраний президентом країни в 1993 році й отримав 17% голосів у першому турі.

Населення Нігерії налічує 23 мільйони людей і бореться з бідністю, періодичною посухою, повенями та частими повстаннями. Бойовики, пов'язані з «Аль-Каїдою» та збройною групою «Ісламська держава» , здійснили серію нападів біля західного кордону Нігеру з Малі та Буркіна-Фасо, тоді як Боко Харам вбив сотні людей уздовж південно-східного кордону з Нігерією.

Лише 7,4 мільйона людей з приблизно 23 мільйонів населення країни мають право голосу, оскільки решта ще не достатньо дорослі. Країна бореться з найвищим рівнем народжуваності у світі.

Читайте більше актуальних новин на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ