Як повідомляє DW, це найбільша евакуація жителів міста за весь післявоєнний час. До проведення операції залучались понад 1000 співробітників пожежної служби, поліціїта інші фахівці.

На час розмінування у місті була оточена територія радіусом 1,5 кілометра - в тому числі дві лікарні, кілька будинків престарілих, університет і частину історичного центру. Ще у двох лікарнях людям довелося переміститися на безпечну територію. При евакуації загинув літній пацієнт однієї з лікарень, який страждав від тяжкого захворювання. Поліція інформує про хід операції в своєму мікроблозі в Twitter.

Бомбу вагою в 1,8 тонни виявила півтора тижні тому в саду свого будинку сім'я, яка проживає в центрі Падеборна. Небезпечна знахідка, начинена 1,5 тонни вибухівки, знаходилась на глибині 80 см від поверхні землі.

Останнім часом в містах Німеччини все частіше знаходять снаряди часів Другої світової війни. Найбільша евакуація в історії післявоєнної Німеччини пройшла 3 вересня 2017 року у Франкфурті-на-Майні через британську авіабомбу, що не розірвалась, знайдену при проведенні будівельних робіт у студентському містечку Університету імені Гете. Свої будинки тимчасво покинули більше 60 тисяч жителів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ