Родини бранців передали координатору гуманітарної групи ОБСЄ Тоні Фрішу листи для заручників у тюрмах окупованого Луганська і Донецька та попросили привезти відповіді.

Питання щодо листів українська сторона піднімала на гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську. Однак чіткої відповіді вона так і не отримала.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

«Напередодні візиту координатора гуманітарної групи ОБСЄ Тоні Фріша до тюрем окупованого Луганська і Донецька, родини заручників передали йому звернення з проханням вирішити питання телефонного дзвінка і листів. Також дали йому листи заручникам з проханням - передати і, головне, привезти відповіді», - написала Геращенко.

Вона зазначила, що кілька тижнів тому родини намагалися передати листи заручникам через представника ОБСЄ в ТКГ Мартіна Сайдіка, який також відвідував окуповані території.

«Сьогодні представники України в гуманітарній групі запитали європейських дипломатів, чи вдалося їм передати листи, і де відповіді. Й почули щось дуже невпевнене, мовляв , листи передали МКЧХ, а чи дійшли вони до хлопців - невідомо, а чи є відповіді - не знаємо, а де ж ті листи - хто його знає», - стверджує перший віце-спікер ВР.

Нагадаємо, що бойовики не пустили координатора ОБСЄ до українських бранців у Луганську.

Напередодні координатор ОБСЄ зустрівся в Донецьку з кількома українськими заручниками.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ