На Львівщині обладнають понад 400 стаціонарних пунктів обігріву для населення. Всього у таких пунктах одночасно зможуть перебувати близько 70 тисяч осіб.

Про це сьогодні, 28 жовтня, повідомив перший заступник начальника Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик.

За його словами, майбутні пункти обігріву виконуватимуть кілька функцій: укриття, можливість зігрітися, доступ до інтернету та, за потреби, надання першої медичної допомоги.

«В цих пунктах обігріву має бути альтернативне джерело живлення, тобто – дизельний або бензиновий генератор, щоби мешканці могли зарядити свої мобільні пристрої», - каже він.

Також за словами Андрія Годика, область звертатиметься до міжнародних партнерів з проханням надати старлінки для облаштування точок з доступом до інтернету. Чиновник сподівається, що партнери допоможуть, то ж кожен з 400 пунктів обігріву матиме свій старлінк.

Що стосується всього іншого – генераторів, продуктів та аптечок з найнеобхіднішим – то все це повинні забезпечити місцеві органи влади зі своїх бюджетів.

Читайте також у «Вголосі»: на Львівщині в ДТП постраждала неповнолітня дівчина.

ІА "Вголос": НОВИНИ