В Одесі всі вулиці з назвами, пов'язаними з росією, перейменують.

Про це міський голова Геннадій Труханов повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

Він зазначив, що в Україні вже понад сто днів триває запекла війна з росією. Саме тому нашій державі потрібно позбавитись всього, що пов'язує нас з країною-агресором. Зокрема, це стосується назв вулиць.

«І з кожним днем слова «братній народ» виглядають все лицемірніше і цинічніше. Одеса зазнала своїх втрат у цій війні. І ми не бажаємо мати нічого спільного з державою, яка сьогодні намагається стерти наше місто, нашу країну з лиця землі. Зокрема, мова йде про назви одеських вулиць, які ніяк не пов'язані з історією Одеси!» - сказав мер.

Труханов підкреслив, що такі вулиці як Новомосковська, Бородинська, Курська, Воронезька, Чапаєва та інші повинні бути перейменовані.

Таким чином, перелік вулиць буде винесено на засідання історико-топонімічної комісії міста. Остаточне рішення прийматимуть депутати міської ради на сесії.

«Але це - тільки частина проблеми. Друга її частина - нові назви одеських вулиць. У цьому процесі важливо не повторювати більшовицьких практик слідування сьогохвилинної кон'юнктури або ідеології. Ми повинні показати себе частиною цивілізованого світу, який приймає виважені рішення, цінуючи світову культуру і пам'ятаючи свою історію в різних її проявах», - зазначив міський голова.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ