У курортній зоні Одеси на робітника впав баштовий кран. Місцевий активіст заявив, що тіло чоловіка пролежало на морозі вісім годин, охорона будівництва не пустила на територію «швидку», а поліція була бездіяльною. Правоохоронці звинувачення заперечують.

Про це інформує місцеве видання The Бабель.

Баштовий кран впав на пляжі Ланжерон 12 січня. Це сталося близько 15:00 на будівництві біля дельфінарію «Немо». Під поваленими конструкціями опинився робітник Вадим П., 1986 року народження. Чоловік загинув.

Місцевий активіст, керівник ГО «Зелений лист» Владислав Балинський на своїй сторінці в Facebook заявив, що тіло загиблого перебувало на території будівництва близько восьми годин, а поліція викликала швидку допомогу тільки після 22:00. До цього часу на територію будівництва до тіла нікого не пускали.

«У якийсь момент на майданчику опинилося близько 20 міцних хлопців у чорній формі без розпізнавальних знаків, вони під'їхали на машинах охоронної фірми «Зевс». Охоронна фірма почала одного за одним викидати людей з будівельного майданчика, як мені здалося, для того, щоб ніхто не міг зафіксувати або побачити сам момент підйому крана», — пише Балинський і зазначає, що поліція була бездіяльною.

Також, за словами активіста, родичам загиблого пропонували гроші за те, щоб «зам'яти» історію, а падіння крана було спричинене порушенням техніки безпеки і поганими погодними умовами.

«Роботи проводились після затяжної (близько доби) зливи з подальшим підмерзання ґрунту. Будівельний майданчик у цьому місці має досить великий нахил», — зазначив активіст.

Тіло представники похоронного агентства змогли забрати тільки о 23:10.

ІА "Вголос": НОВИНИ