Служба безпеки України викрила та затримала завербованого росіянами українця, який співпрацював з окупантами. Зокрема, зрадник встановлював місця дислокації та переміщення військ ЗСУ, протикорабельних комплексів і систем ППО у причорноморських районах України. Ці дані він передавав рашистам.

Про це інформує пресслужба СБУ.

«За даними слідства, зрадник був завербований представником спецслужб РФ для проведення підривної діяльності в Одесі. Для комунікації між собою вони використовували спеціально створений анонімний Телеграм-канал», - сказано у повідомленні.

Відомо, що отримані координати росіяни планували використати для серії ракетних ударів на півдні. Зрадник одержував завдання та «звітував» про їх виконання своєму «куратору».

Виявлені позиції українських сил оборони колаборант мав переправляти у вигляді фотоматеріалів та електронних карт з позначками геолокацій. Він також повинен був сформувати розгалужену агентурну мережу для збору розвідувальної інформації на півдні.

У затриманого виявлено мобільний термінал з доказами незаконної діяльності, у тому числі таємну переписку з окупантами.

Вголос раніше писав, що Служба безпеки України арештувала активи російської компанії, яка спеціалізується на виготовленні побутової хімії.

ІА "Вголос": НОВИНИ