Служба безпеки України затримала в Одесі чоловіка, який передавав ФСБ розвіддані про українську ППО через російських пропагандистів.

Про це повідомляють у СБУ.

"Кіберфахівці Служби безпеки викрили в Одесі ще одного ворожого агента. Він збирав інформацію про місця дислокації підрозділів Збройних Сил України у південному регіоні та Києві.

Насамперед він намагався виявити локації центрів управління та системи протиповітряної оборони українських військ", – пишуть у Службі безпеки України.

За інформацією СБУ, чоловіка ФСБ завербувала після повномасштабного вторгнення. Пропозицію про співпрацю він отримав через соцмережі, де неодноразово підтримував війну Росії проти України.

«У його помешканні виявили заборонену в Україні комуністичну символіку і пропагандистські матеріали на підтримку комуністичної партії рф. Слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру», – повідмляють правоохоронці.

 

Зазначається, що триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і можливої додаткової кваліфікації його злочинів.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

Загроза нового удару: у Чорне море знову вийшов російський ракетоносій

В ISW розповіли, яких контрнаступів окупанти бояться найбільше

Військова операція на Кінбурнській косі триває: що відомо

ІА "Вголос": НОВИНИ