Капітан суховантажу Silver Lady, який зайшов десять днів тому в порт Чорноморська під прапором Мальти (IMO 9279367), приховав від санітарно-епідеміологічної служби, що на борту судна виник спалах COVID-19.

Про це повідомляє Думська.

Директор Лабораторного центру міністерства охорони здоров'я України на водному транспорті Микола Голубятніков повідомив, що з 21-го члена екіпажу в 13-ти виявили Covid, двоє вже перехворіли, а ще шестеро перебували в групі ризику, оскільки були в контакті з хворими.

Виявилося, що перед заходом в порт капітан не повідомив, що на борту є хворі, тому 5 лютого судно без проблем поставили до причалу. Однак через день прийшла інформація, що одного моряка зняли з Silver Lady в попередньому порту з діагнозом COVID-19.

«На наступний день після заходу судна в Чорноморськ ми отримали повідомлення з Ізраїлю, що моряк з цього судна був госпіталізований з «короною», – розповів Голуб'ятніков. – У той же день бригада фахівців нашого центру вирушила на борт Silver Lady. Ми екстрено взяли проби і провели дослідження. Виявилося, що з 21 члена екіпажу хворі 13 чоловік – всі філіппінці. Це вже другий випадок, коли капітани суден приховують наявність хворих на борту».

Після виявлення хворих, судно поставили до карантинного причалу, де виставлено охорону, протягом декількох годин проводилася дезінфекція всіх приміщень. Власнику запропонували надіслати змінний екіпаж, який прибув через кілька днів.

Хворий екіпаж у повному складі помістили в лікарню Чорноморська. Суховантаж з новим екіпажем завантажився зерном і покинув порт.

Читайте більше актуальних новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ