У дитячому опіковому відділенні 8-ї клінічної лікарні Львова з'явилася очисна система для води. Її придбав благодійний фонд «H.O.P.E. we help children», який допомагає міський лікарні.

Про це повідомляється на сайті ЛМР.

Таким чином, дана лікарня стала першим медичним закладом в Україні, де встановили таку систему очистки води.

Варто зазначити, що дане обладнання дозволить пацієнтам лікарні отримувати практично джерельну воду із системи загального водопостачання.

«Ми привезли обладнання, завдяки якому з кранів могла би текти добра, очищена питна вода в дитячому опіковому відділенні. Перед тим ми взяли пробу води, провели аналіз і вирішили підтримати цей проект саме тут.

Я маю можливість допомогти дітям, це мій шанс, і я роблю це. Я є фанатом футболу, і коли у 2015 році «Баварія» грала тут, у Львові, я випадково сюди потрапив, в цю лікарню, і це мене дуже зачепило. Тоді й виникла ідея підтримати дитячі установи. Тут, у цій лікарні, я знайшов добрих друзів, яким довіряю, і яких ми охоче підтримуємо. А нам довіряють і нас підтримують спонсори Німеччини, і таким чином це працює.

В Україні я вже 61-й раз. І ми вже підтримуємо багато лікарень не тільки в цьому регіоні, а по всій Україні, і найбільше в цьому регіоні. Загалом на Львів ми вже прислали 1500 ліжок, але робимо це із задоволенням, власне, для цієї лікарні», - розповів керівник благодійного фонду «H.O.P.E. we help children» Вольфган Понто.

Відомо, що за межами України така система очистки води є майже у кожній лікарні. Натомість в нашій державі її лише запроваджують.

Читайте більше новин від ІА Вголос за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ