В одній із міських клінічних лікарень Львова викрили злочинну схему виготовлення та продажу підроблених сертифікатів про вакцинацію.

Про це повідомила Львівська обласна прокуратура у телеграм

Слідство встановило, що медперсонал лікарні організував схему продажу підроблених сертифікатів від COVID-19. Для цього він шукав для себе «клієнтів» серед своїх знайомих. 

Так, медична працівниця, фактично не проводячи щеплення, вносила до електронної медичної системи «HELSI» недостовірні відомості про проходження вакцинації. Після цього, COVІD-сертифікат автоматично формувався в мобільному застосунку «ДІЯ», а паперовий сертифікат можна було забрати у заздалегідь узгодженому місці. Вартість одного підробленого сертифіката становила від 2 000 до 4 000 грн.

За місце проживання правоохоронці вилучили у фігурантів злочину мобільні телефони, комп’ютерну техніку, медичну документацію з записами про псевдовакцинацію, в тому числі підроблені COVІD-сертифікати.

Наразі тривають слідчі дії.

Так, найближчим часом зловмисникам оголосять повідомлення про підозру, також будуть проводитись експертизи.

Нагадуємо, у Львові двох чоловіків засудили на 4 роки ув'язнення через грабіж. Відомо, що зловмисники вкрали мобільний телефон у перехожого.

Так, пригода сталась в листопаді у 2019-му році біля автостанції №2 у Львові. 

Як з'ясували правоохоронці,  двоє мешканців Львівщини, які раніше вже неодноразово притягалися до кримінальної відповідальності, в тому числі за корисні злочини, відкрито викрали мобільний телефон потерпілого. Відтак, поки один із фігурантів долав опір жертви, тримаючи його за ліве передпліччя, його спільник відібрав у останнього айфон.

ІА "Вголос": НОВИНИ