В Офісі президента прийнято політичне рішення про необхідність проведення позачергових виборів у Львові.

Про це в ефірі “Народного Толк-Шоу” на телеканалі NTA заявив голова партії «Громадянська позиція» Володимир Гірняк.

На думку Володимира Гірняка, якщо Малехів вийде зі складу Львівської ОТГ, то це буде виключно політичне рішення, зокрема, вигідне чинній владі.

«Я зараз часто буваю у Києві і чув про те,що прийнято політичне рішення в Офісі президента про те, що у Львові треба провести вибори. Вони ніби вважають, що на даний момент партія Зеленського має шанс зайти у владу », – зауважив Володимир Гірняк.

Разом з тим він додав, що перевибори у Львові можуть відбутися вже навесні.

«Очевидно, що вибори відбудуться у березні, якщо таке політичне рішення прийнято. Якщо таке рішення не прийнято, то вибори не будуть відбуватися. Але з точки зору того, як була об’єднана Львівська ТГ, я вважаю, що є недопрацювання. І враховуючи те, який бюджет має місто Львів, якби особисто міський голова, а не його заступник і помічники об’їжджали всі громади, пояснювали б мешканцям, то таких судових рішень не було би», – підсумував Гірняк.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва почав провадження у справі щодо скасування постанови ЦВК, на підставі якої відбулися місцеві вибори у Львівській міській територіальній громаді. Зокрема, з позовом звернувся ексголова Малехова Володимир Сеньковський. Таким чином він запустив процес, який може призвести до ймовірних перевиборів на території Львівської МГ.

ІА "Вголос": НОВИНИ