Радник керівника офісу президента Михайло Подоляк прокоментував імовірність відставки міністра оборони Олексія Резнікова, відзначивши вкрай ефективну роботу міністра з іноземними партнерами щодо постачання озброєння Україні.

Про це Подоляк сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини». Так, на питання наскільки вірогідна відставка Резнікова, Подоляк сказав: «Резніков був вкрай ефективний щодо комунікації з нашими партнерами. І це дуже важлива складова в даному випадку».

Подоляк нагадав, що сьогодні була заява Резнікова, що в разі, якщо президент України буде наполягати на відставці, то він напише заяву та піде у відставку.

Водночас він зазначив, що війна не закінчилась, і зараз проводяться надто складні переговори щодо ракет підвищеної дальності, штурмової авіації, логістичного забезпечення снарядами та іншого.

«І оцим постійно займався Резніков. В нього були чудові особисті відносини. А переговори, це в тому числі не тільки математичні формули, а ще й особисті відносини, ще й довіра», - підкреслив Подоляк.

Він закликав декілька днів почекати, але підкреслив: «Коли ми говоримо про заміну Резнікова, треба розуміти, що треба знайти таку кандидатуру, яка зможе перебрати на себе питання й отримати довіру і добрі особисті відносини, щоб переговори велись на такому ж потужному і професійному рівні».

5 лютого деякі українські ЗМІ повідомили, що міністра оборони Олексія Резнікова можуть незабаром звільнити. А посаду може зайняти глава української розвідки Кирило Буданов.

ІА "Вголос": НОВИНИ