Офіс президента буцім вийшов на «фінішну пряму» у питанні вибору нового прессекретаря Володимира Зеленського. Зараз в ОП обирають між двома кандидатами — ведучим телеканалу «Україна 24» Сергієм Никифоровим і колишнім журналістом, комунікаційником Олександром Бондаренком.

Про це повідомляє сайт «Бабель», покликаючись на джерела в ОП.

Рішення щодо нового спікера повинні ухвалити протягом одного-двох днів. При цьому раніше в ОП обіцяли представити нового прессекретаря перед Днем журналіста, який відзначається в Україні 6 червня.

Одне з джерел заявило, що, найімовірніше, посаду отримає Никифоров. Він до телеканалу «Україна 24» працював на Euronews.

Бондаренко працював на «Громадському радіо», вів політичну програму «Точка зору», працював на Українську службу ВВС, а згодом на телеканалі «Україна». У 2017 році Бондаренко пройшов курс в Kyiv Academy of Media Arts і став керівником спецпроєктів в агентстві стратегічних комунікацій RMA. На місцевих виборах 2020 року Бондаренко та його команда супроводжували партію «Голос» у Львові.

Нагадаємо, що про звільнення з посади речниці Зеленського Юлії Мендель стало відомо 30 квітня. В ОП підтвердили цю інформацію. Надалі вона працюватиме з іноземними ЗМІ.

У кінці травня радник керівника Офісу голови держави Михайло Подоляк розповів, що у нового речника будуть додаткові обовʼязки, зокрема - щотижневі брифінги. Ще тоді він заявив, що процес співбесід кандидатів і кандидаток майже завершено.

ІА "Вголос": НОВИНИ