Німецький благодійний фонд «H.O.P.E. we help children» подарував Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» сучасну систему очищення води. 

Про це повідомляє Zaxid.net

Фільтри стоятимуть у кожному відділені лікарні, а тому маленькі пацієнти зможуть пити очищену воду, а батьки не хвилюватимуться за її якість.

Медзаклад  «Охматдит» – це вже третя державна лікарня в Україні, й друга у Львові, де із крана тече така очищена вода. Раніше аналогічні системи з'явилися у лікарні м. Кам'янець-Подільський і у 8-й міській клінічній лікарні Львова.

Пацієнтка Марічка розповідає, що встановлені фільтри - це дуже зручно, адже тепер не потрібно купувати воду: «Я люблю пити воду, п'ю стакан-два вдень, але лікарі мені кажуть пити літр і більше».

Наразі система стоїть тільки у хірургії, у реанімації для новонароджених, у лабораторії і діагностичному відділенні. Проте, роботи по встановленню тривають: інсталяцію необхідно зібрати, а тоді вже під'єднати до мережі.

«Коли ми систему змонтували, відкриваємо всі крани. Спочатку виходить повітря і коли починає іти вода, вона з бульбашками, така збагачена повітрям. Треба, щоб вона 10 хвилин протекла і тоді її можна пити», – розповідає головний інженер лікарні Зеновій Гулей.

ІА "Вголос": НОВИНИ