В окуповану Горлівку Донецької області доставлено ємності, із яких через порушення герметичності відбувається витік у повітря хімікатів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони в Фейсбуці.

«Російська окупаційна адміністрація втратила контроль над хімічними препаратами, які завозяться на тимчасово окуповані території України. Хімічне забруднення може призвести до екологічної катастрофи на сході нашої держави. За інформацією воєнної розвідки України, 14 січня в окуповану російськими військами Горлівку на ПАТ «Концерн Стирол» доставлено ємності з аміаком, з яких через порушення герметичності здійснюється витік у повітря отруйних речовин», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у розвідці, спричинена діями російських окупантів техногенна катастрофа може бути використана для звинувачення України у застосуванні отруйних хімічних речовин та як привід для розширення збройної агресії.

Задля початку агресії проти України Росія може вдатися до провокації

Москва може вдатися до військової провокації, щоб виправдати повномасштабне військове вторгнення на територію України.
Про це повідомили на брифінгу в Адміністрації президента США.

Речниця Білого дому Джен Псакі наголосила, що подібну спецоперацію Москва реалізує у разі, якщо США та Європі не вдасться запобігти ескалації дипломатичним шляхом.

«Як ви всі знаєте, ми занепокоєні тим, що уряд РФ готує вторгнення до України, що може закінчитися широкомасштабними порушеннями прав людини та військовими злочинами, якщо дипломатія не досягне своєї мети», - заявила Псакі.

«У нас є інформація, що вказує на те, що Росія вже завчасно розмістила групу оперативників для проведення фейкової операції на сході України. Оперативники навчені веденню бойових дій у міських умовах та використанню вибухонебезпечних речовин для здійснення актів саботажу проти проксі-сил РФ», - додала речниця Білого дому.

«І російські військові планують почати ці дії за декілька тижнів до військового вторгнення, яке може відбутися між серединою січня та серединою лютого», - сказала вона.

За словами Псакі, розвіддані вказують на те, що російські впливові особи вже починають повідомляти про українські «провокації» у соцмережах, щоби виправдати військове втручання та посіяти розбрат в Україні.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ