В тимчасово окупованому росіянами місті Сніжне Горлівського району Донецької області вночі 4 липня пролунали вибухи, після чого спалахнула сильна пожежа на території «Сніжнянськхіммашу», де окупанти могли зберігати боєкомплекти.

Про це повідомляють місцеві телеграм-канали.

Приблизно о 1:20 місцеві жителі Сніжного повідомили, що чули у місті потужні вибухи. Після цього почали з'являтися фото та відео пожежі, яка виникла на території заводу «Сніжнянськхіммаш».

Як зазначає 24 канал, за інформацією джерела у розвідці, там є багато складів, у яких бойовики могли ховати тактичні ракетні комплекси «Точка». Адже саме звідти окупанти їхали «працювати» по Краматорську.



У телеграм-каналі «Збройні Сили України. Війна з окупантами» розповіли, що з 2014 року на завод «Сніжнянськхіммаш» завозили нереальну кількість техніки та боєкомплектів.


"Місто знаходиться дійсно в глибокому тилу, і те, що вдалося туди дістати — це нереально круто.
Пару днів тому влучили в ремонтно-механічний завод на Луганщині, в окупованих Ровеньках, де ремонтувалася техніка рашистів. Зараз — ціль ще краща", – зазначили військові.

Сніжне розташовується доволі далеко від лінії фронту – біля Донецька, ближче до кордону з російською Ростовською областю.

Це місто відоме тим, що, за даними міжнародних слідчих, саме звідти у 2014 році випустили ракету з російської установки «Бук», яка збила цивільний літак авіакомпанії Malaysia Airlines. Він виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпуру.

Як писав «Вголос», 1 липня у місті Ровеньки Луганської області на території так званої “ЛНР” пролунали вибухи. Виникла пожежа на нафтобазі.

ІА "Вголос": НОВИНИ