[media=152026,152027] 

 

У розпорядженні місцевого видання «Примечания» виявилися ще два знімки, зроблених пізно ввечері у Феодосії, - пише ipress.ua.

«Укриті брезентом циліндричні предмети, які везуть через місто тягачі, нагадують знімки предметів, схожих на турбіни, про яких російські ЗМІ повідомляли 13 липня», - йдеться у повідомленні.

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков сказав, що турбіни для Криму зроблені в Росії з вітчизняних компонентів.

Як писав раніше «Вголос», ФСБ РФ затримала гендиректора енергомашинобудівної компанії «Силові машини» Романа Філіппова за підозрою в розголошенні держтаємниці. А напередодні Reuters з посиланням на джерела повідомило, що до Криму були поставлені турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Турбіни були зроблені на спільному з російським концерном «Силові машини» заводі «Сіменс технології газових турбін». Згідно з контрактом, вони призначені для будівництва електростанції на Таманському півострові Росії. Однак, конкурс на будівництво ТЕС на Тамані так і не відбувся через відсутність заявок.

ІА "Вголос": НОВИНИ