В окуповану Оленівку на Донеччині, де російські війська прицільно розстріляли барак з українськими військовополоненими, виїхали представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

У патронатній службі полку «Азов», військовослужбовці якого, ймовірно, загинули під час російського удару по колонії в Оленівці, встановлюють імена загиблих та постраждалих захисників України.

Родичі «азовців» переконані у тому, що удар РФ по Оленівці і вбивство полонених українців - це ретельно спланований воєнний злочин Росії.

Про це йдеться у Telegram-каналі«Патронатна служба Азову »Янголи Азову".

«З глибоким сумом змушені підтвердити інформацію про удар по колонії в Оленівці, де утримуються полонені полку »Азов«. Ми з’ясовуємо імена загиблих і постраждалих за своїми каналами. Також на місце виїхав Міжнародний Комітет Червоного Хреста», - наголосили у патронатній службі полку.

Там також застерегли українців від того, аби вони не стали жертвами російської психологічної спецоперації проти українського народу і закликали критично сприймати інформацію з російських соцмереж та ЗМІ.

«Будь-яка інформація, яка зараз з‘являється в російських тг-каналах та інших ЗМі, є психологічною спецоперацією проти »Азову« і українського суспільства. Тому закликаємо дочекатися перевірених даних. Патронатна служба оперативно інформуватиме рідних про ситуацію. Ніхто не буде обділений увагою і допомогою», - наголосили в патронатній службі полку «Азов».

Нагадаємо, російські окупанти вдарили вночі 29 липня по колонії в Оленівці на Донеччині. В закладі перебували українські “Азовці”.

ІА "Вголос": НОВИНИ