Таку заяву зробила заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Урсула Мюллер на європейській конференції, присвяченій гуманітарній кризі на сході України, повідомляє Голос Америки в суботу, 3 березня.

«Ця криза розгорілася на подвір’ї Європи, але вона здебільшого забута світом», - заявила Мюллер, яка також є заступником координатора з надзвичайних ситуацій.

«Ми повинні краще інформувати світову громадськість про щоденне насильство та життєві умови на сході України, що зачіпають мільйони людей», - додала вона.

За її словами, кількість людських жертв збройного конфлікту на сході України - приголомшливі. За даними, понад 2 530 цивільних осіб загинуло та 9 000 отримали поранення.

«Незліченні угоди про припинення вогню не спрацювали, і саме ця політична неспроможність покласти край конфлікту продовжує змушувати 4,4 мільйона українців, що постраждали від конфлікту, переносити щоденні страждання та робити неможливі вибори», - зауважила вона.

За словами Мюллер, східна Україна швидко стає «однією з найбільш замінованих територій у світі».

В усіх уражених конфліктом районах терміново потрібні засоби для розмінування та навчальні програми про ризик і небезпеку, яку становлять міни, особливо вздовж лінії зіткнення, включаючи пропускні пункти.

«Важко повірити, що лише чотири роки тому Україна не потребувала гуманітарної допомоги», - зауважила Мюллер.

Вона також звернулася до уряду України з проханням зробити все можливе для забезпечення вільного пересування цивільних осіб та припинення заборони на комерційні перевезення через «лінію розмежування».

ІА "Вголос": НОВИНИ